Zašto vaš biznis treba svoju WEB stranicu?

Zašto vaš biznis treba svoju WEB stranicu?

Osim ako ste jako mali poduzetnik i nemate namjeru širiti svoje poslovanje, trebate imati web stranicu!

Danas, postojanje web stranice ne podrazumijeva samo prodavanje usluga ili proizvoda putem weba, ono je način da se predstavite kako potencijalnim tako i svojim trenutnim kupcima. Ukoliko niste imali priliku da im usmeno ili nekim drugim putem predstavite sve ono što vaš biznis jeste, ovo je pravi način!

U današnjem svijetu postojanje web stranice za svakog poduzetnika postao je imperativ.

U nastavku Vam predstavljamo 5 razloga zašto svaki biznis treba imati web stranicu:

  1. Vaši klijenti to očekuju!

Čak i da je ovo jedini navedeni razlog, trebalo bi biti dovoljno. Klijenti generalno nemaju povjerenja u Vas ukoliko ne mogu pregledati Vašu web stranicu što uglavnom vodi do toga da traže drugog ponuđača.

2. Stranica je dokaz Vašeg kvaliteta

90% klijenata tvrdi da komentari koje pronađu online utiču na njihovu odluku o kupovini. Stoga, najbolji način da dokažete svoj kvalitet jeste da na svojoj web stranici dodate izjave ili barem listu Vaših zadovoljnih klijenata.

3.  Svi Vaši konkurenti imaju web stranicu kompanije

Klijenti u većini slučajeva prije nego što se odluče za kupovinu nekog proizvoda ili usluge naprave online istraživanje – ko su sve kompanije koje nude sličan proizvod ili uslugu, šta sve nude i koja je njihova priča?

Dakle, ukoliko Vaša priča nije online, samo dajete razlog više potencijalnim klijentima da se odluče za Vaše konkurente.

4. Nikada više ne morate staviti znak „ZATVORENO“

Niko ne voli raditi u 2h noću, ali ipak postoje osobe koje tada vole kupovati. Imati biznis web stranicu ili online shop znači da možete prodavati sve vrijeme – ne samo u toku vaših radnih sati!

5. Predstavite svoje proizvode i usluge na najbolji način

Ne samo da možete prikazati svoje proizvode ili opisati usluge koje nudite do detalja sa odgovarajućim slikama, već možete dodati i krate video materijale, uputstva u PDF formatima, brošure ili druge slične materijale kako potencijalni klijenti ne bi ni trenutka oklijevali gdje trebaju kupovati!


Ukoliko trebate pomoć prilikom izrade WEB stranice ili želite da za Vas to napravi profesionalan i iskusan tim, MTF d.o.o. Vam stoji na raspolaganju. Obezbjeđujemo sve što Vam je potrebno za najbolju online prezentaciju Vašeg biznisa, od praktičnih web stranica, privlačnih i lakih za navigaciju, do dizajniranja specifičnih zahtjeva u skladu sa Vašim potrebama!

KONTAKTIRAJTE NAS!